RSS

Sesiunea de toamnă a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman, octombrie 2015

02 Nov

S28C-6e15110216430_0001

Medici romaşcani, dar şi invitaţi din alte localităţi, au participat joi, 29 octombrie, 2015, începând cu ora 13, la Muzeul de Istorie din Roman, la sesiunea de toamnă a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman. Printre invitaţi s-a numărat şi primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Astăzi avem sesiunea de toamnă a Societăţii de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din Roman. Societatea noastră face parte din Societatea de Istorie a Medicinei şi Farmaciei din România, de la Bucureşti, şi noi avem două sesiuni pe an, una de toamnă şi una de primăvară. În sesiunea de toamnă avem câţiva invitaţi mai deosebiţi. Printre ei se numără nepotul domnului doctor Moise Enescu, inginerul Radu Enescu, de la Bacău, fiindcă anul acesta se împlinesc 100 de ani de când doctorul Enescu a fost numit medic şef al judeţului Roman. Îl mai avem pe domnul profesor Radu Cozărescu, fiul domnului doctor Epifanie Cozărescu, care va prezenta o lucrare ştiinţifică. Vor mai prezenta lucrări domnul doctor Dan Arvătescu şi doamna doctor Livia Bratu”, a precizat medicul pediatru Ioan Chereji, preşedintele acestei societăţi.

Ca o surpriză pentru participanţi, doctoriţa Larisa Şuster a lansat două cărţi cu această ocazie. “Am scris două cărţi, dar mai aveam şi texte scrise în anii din urmă, pe care le ţineam păstrate în sertar şi le-am scos la suprafaţă acum. Este vorba despre cărţi cu urături personalizate. În prima, care se numeşte chiar «Urături personalizate», este vorba şi despre soţul meu, despre perioada în care am fost noi împreună, 1969 – 2001, şi a doua carte, numită «Urări şi urături personalizate», este cu date recente, despre colegi, prieteni”, a spus autoarea celor două cărţi. Cele două cărţi au apărut la editura Muşatinia din Roman, coordonată de dna Emilia Ţuţuianu.

S28C-6e15110216430_0004

S28C-6e15110216430_0002

S28C-6e15110216430_0003

 

Advertisements
 
 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: